Hot stone Massage


Andere benamingen waaronder je Hotstonemassage kunt tegenkomen zijn: Lavastone, Yoastone, LaStone.

Toepassingen
Hotstonemassage is goed bij ondermeer spierpijnen, spierverstuikingen en -spanningen, een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma, fibromyalgie, veel menstruatieproblemen en, door zijn ontspannende werking, bij stress (maar niet bij burnout) en angstgevoelens.
Hotstonemassage heeft veel weg van klassieke massage. Zo wordt de massage gegeven met olie en worden vooral de huid en de spieren gemasseerd. Aan de andere kant heeft hotstonemassage ook een energetisch aspect door de samenstelling van de stenen. Westers van oorsprong is hotstone niet. Andere culturen kennen het masseren met hete stenen al eeuwen.
De Egyptenaren bijvoorbeeld gebruikten warme stenen voor verbetering van de circulatie van de lichaamsvochten (bloed en lymfe) en vanwege hun ontspannende werking. Amerikaanse Indianen gebruikten de stenen traditioneel in hun zweethutten.
Hotstonemassage wordt gegeven met mooi door de natuur afgeronde lavastenen. Ze hebben een temperatuur van ergens tussen de 45 en 50 graden. Door de warmte van de stenen werkt een hotstonemassage vaak dieper door dan een gewone massage. Als warmte weldadig voor je voelt is het een heerlijke verwenmassage.

Een hotstonemassage wordt niet alléén met de stenen gegeven, zij zijn een verlengstuk van en een aanvulling op de handen van de masseur.

Wanneer geen hotstonemassage?
Het is beter om boven een buitentemperatuur van 25 graden geen hotstonemassage te ondergaan. Het lichaam heeft bij zo’n temperatuur onvoldoende gelegenheid om af te koelen.
Verder is deze massagevorm niet geschikt als je koorts of spataderen hebt en bij kanker (omdat het de lymfestroom activeert). Andere aandoeningen zoals hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte (diabetes) en zwangerschap vragen om voorzichtigheid. Vraag daarom na en ben open en eerlijk als je een hotstonemassage wilt. Het is in je eigen belang.
 Het is belangrijk dat je deze contra-indicaties bij hotstonemassage in acht neemt als je je wilt laten behandelen.
Een hotstonemassage neemt ongeveer 90 minuten in beslag, 60 minuten kan in overleg ook.